Poštovani potencijalni kupci,

Napisano 09.07.2012 22:13
          1. Gdje VM EKV14 uređaj treba postaviti i da li je promjer određen u odnosu na unutrašnju površinu?
Najbolje je VM EKV14 uređaj instalirati iznad nivoa uzdignute vlage. Promjer bi trebao pokrivati i prostor izvan zidova, odnosno prostor unutar promjera 14,00 m od mjesta ugradnje, ukoliko taj promjer nije dovoljan ugrađuje se daljnji uređaj do potpunog pokrivanja površine objekta.


          2. Koje vrste pripremnih radova treba odraditi?
Potrebno je napraviti analizu stanja objekta i izmjeriti vlažnost zidova, koja nam služi za procjenu pri montaži uređaja i potrebna je uzemljena utičnica na mjestu ugradnje.


          3. Da li se VM EKV14 uređaj mora biti postavljen na zid, ili se može postaviti bilo gdje u prostoriji?
VM EKV14 uređaj mora biti fiksiran na zid negdje u centru objekta iznad nivoa oštećenja zida od kapilarne vlage. Obično je to ispod stropa podruma, ako podruma nema, onda ispod stropa prizemlja.


          4. Zanima me da li VM EKV14 uređaj ima negativnih efekata na ostale kućne aparate?
Ne, nikakve. VM EKV14 uređaj ne emitira nikakve ometajuće emisije i na njega ne utiču ostali uređaji. Kupovinom VM EKV14 uređaja dobijete aparat za isušivanje koji svojim radom ne utiče na rad ostalih elektronskih uređaja.


          5. Moja kuća se nalazi na padini i voda prodire, da li je moguća upotreba vašeg uređaja?
Upotreba je moguća ali ne i razumna. Prvo bi trebali izvršiti hidroizolaciju na bočnim zidovima, odnosno onemogućiti prodor bočne vode, kada ste to uradili, ima smisla instalirati VM EKV14 uređaj kako bi eliminirali kapilarnu vlagu iz temelja.


          6. Je li velika potrošnja električne energije?
Ne, utrošak električne energije iznosi svega oko 7-8 eur/godini. 


          7. Koliko je jamstvo i vijek trajanja uređaja?
Ukoliko dođe do tehničkog kvara u roku od 3 godine od dana instalacije, jamčimo brzo rješenje ili zamjenu uređaja, predviđeni vijek trajanja uređaja je oko 30 godina. Nakon sušenja, eliminacije kapilarne vlage, uređaj ostaje instaliran na objektu i održava stanje.


          8. Kako radi uređaj?
VM EKV14 uređaj emitira kordinirane nisko-frekventne impulse, uz pomoć kojih je elektromagnetni transport tekućine ( vlage ) prekinut, penjanje vlažnosti je zaustavljeno i ona isparava na prirodan način. VM EKV14 uređaj dugotrajno djeluje za građevine u kojima porast, puzanje, kapilarne vlažnosti nastale usljed nepostojeće ili loše horizontalne izolacije. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji VM EKV14 uređaj radi bez transformatora, što znači da ne dolazi do zagrijavanja ili štetnog električnog dima (prema našim saznanjima VM EKV14 uređaj je jedini koji posjeduje ovu opciju). S obzirom da ne posjeduje transformator i da se ne zagrijava, VM EKV14 uređaj se može nalaziti čak i u drvenoj ladici. 


          9. Je li namijenjen za sve vrste materijala?
Nije važno da li se radi o ciglenom, betonskom ili kamenom zidu, isušivanje zidova VM EKV14 uređajem je jednako efikasno.


Lista za primanje pošte

Prijavite se na našu listu za pimanje pošte kako bismo Vam omogućili ažurno primanje obavijesti, informacija o akcijama i novim uslugama i sl.

Novosti

Poštovani potencijalni kupci,
Tražimo partnere za prodaju VM EKV 14 - eliminator kapilarne vlage

Medijator